Dýně zapečená s masem a rajčaty
60 min.
Ingredience
- 700gramůDýně
- 250gramůRajčata
- 200gramůUzené maso vařené
- 100mililitrůOlej stolní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
57 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Dýni oloupeme, rozpůlíme, zbavíme semen, dužinu nakrájíme na plátky silné asi 7 mm. Osolíme a necháme odstát na cedníku. Potom plátky opláchneme, osušíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích, opečeme na oleji po obou stranách.
- 2Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na plátky. Připravenou dýni, nadrobno nakrájené maso a rajčata urovnáme ve vrstvách do pekáče a posypeme rozetřeným česnekem. Pokrm opepříme a zapečeme v mírně vyhřáté troubě.
- 3Podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.