Dýňová polévka II
45 min.
Ingredience
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyBrambory
- 1kusCibule
- 1špetkaKari koření
- 4lžíceZakysaná smetana
- 1kusDýně Hokkaidó
- 40gramůSlanina vepřová
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nakrájenou cibulku zpěníme na másle. Přidáme pokrájenou dýni se slupkou (pro výraznou barvu) brambory na kostičky a mrkev. Zalijeme vodou tak, aby suroviny byly potopené, osolíme.
- 2Vaříme do té doby až jsou všechny ingredience měkké.
- 3Elektrickým mixérem rozmixujeme do hladkého krému. Přidáme špetku kari koření. Na talíři potom ozdobíme zakysanou smetanou a opečenou slaninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.