Dýňová polévka na cibulce
50 min.
Ingredience
- 0,5litrVoda pitná
- 1kilogramDýně
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kostkaBujón zeleninový
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 2gramyDýňová semínka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
22 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Dýni oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- 2V hrnci zahřejeme olej, vysypeme cibuli, necháme zesklovatět, potom přidáme dýni, česnek, zalijeme vodou, vhodíme kostku bujonu a vaříme tak dlouho, dokud není dýně měkká. Do uvařené dýně vylijeme smetanu, horkou polévku rozmixujeme dohladka, osolíme, opepříme, prohřejeme, stáhneme z ohně a porcujeme na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.