Dýňová polévka na kari
40 min.
Ingredience
- 300gramůDýně
- 40gramůCeler bulvový
- 50gramůCibule
- 10gramůKari koření
- 600mililitrůVoda pitná
- 1kusPolévkové kostky Vitana
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 4gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 10gramůOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z dýně vyřízneme dužinu bez semínek, celer očistíme, nastrouháme nahrubo, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno.
- 2V hrnci rozpálíme malé množství oleje, přisypeme cibuli, celer a krátce orestujeme. Zasypeme kari kořením, necháme rozpustit, přidáme dýni, zalijeme vodou, přidáme polévkovou kostku a vaříme dvacet minut. Polévku přímo v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérem, přilijeme smetanu, dochutíme solí, pepřem a dovaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.