Dýňová polévka na kari

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z dýně vyřízneme dužinu bez semínek, celer očistíme, nastrouháme nahrubo, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno.
  • 2
    V hrnci rozpálíme malé množství oleje, přisypeme cibuli, celer a krátce orestujeme. Zasypeme kari kořením, necháme rozpustit, přidáme dýni, zalijeme vodou, přidáme polévkovou kostku a vaříme dvacet minut. Polévku přímo v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérem, přilijeme smetanu, dochutíme solí, pepřem a dovaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.