Dýňová polévka s chilli a kari
40 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 750gramůDýně
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 4decilitryVývar zeleninový
- 0,2decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 2lžičkyMed včelí
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaKari koření
- 50gramůKokos - mletý (Kopra)
- 0,2decilitrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
26 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Dýni oloupeme, semínka a vlákna odstraníme, dužninu nastrouháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
- 2V hrnci rozehřejeme olej a nakrájenou cibuli na něm krátce osmahneme. Pak přidáme nastrouhanou dýni, přilijeme vývar a mléko, promícháme a 15 minut necháme vařit na mírném ohni. Potom přilijeme do hrnce smetanu, vše rozmixujeme, dochutíme medem, chilli kořením, zázvorem, pepřem a solí.
- 3V pánvi na másle osmažíme mletý kokos, směs zaprášíme kari kořením a promícháme.
- 4Polévku nalijeme do servírovacích talířů nebo misek, navrch dáme směs z kokosu a kari a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.