Dýňová polévka s kaštany a muškátem
50 min.
Ingredience
- 300gramůDýně
- 150gramůBrambory
- 100gramůKaštany jedlé
- 500mililitrůMléko polotučné
- 10gramůMuškátový oříšek
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Dýni rozkrojíme, vyškrábneme semínka, vyřízneme dužinu a nakrájíme nahrubo. Brambory očistíme, nakrájíme na kostky, spolu s dýní nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Kaštany vložíme do vyhřáté trouby na 10 minut, vyjmeme, oloupeme a rozčtvrtíme. Brambory s dýní scedíme, rozmixujeme, vložíme do hrnce, zalijeme mlékem, přidáme máslo, mletý muškát, podle chuti sůl, pepř, provaříme a odstavíme. Do polévkových talířů rozdělíme kaštany, zalijeme polévkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.