Dýňová polévka s knedlíčky
65 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2500gramůDýně
- 500gramůPórek
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaMajoránka
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 200gramůZakysaná smetana
- 4lžičkyKari koření
- 500mililitrůMléko polotučné
- 130gramůPšeničná krupice
- 125gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1litrVývar drůbeží
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
25 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky. Omytý pórek pokrájíme na kolečka.
- 2Oloupanou, nasekanou cibuli zpěníme na 60 g másla, přidáme rozkrájenou dýni (300g necháme stranou), osolíme, opepříme a okořeníme kari kořením. Přilijeme vývar, víno a pod pokličkou vaříme asi 20 minut.
- 3Mléko svaříme s 20g másla, vmícháme krupici a necháme stát. Přidáme majoránku, žloutky a nastrouhaný sýr, z hmoty tvarujeme knedlíčky, vaříme je v osolené vodě na mírném ohni asi 5 minut. Uvařené knedlíčky vyjmeme.
- 4Polévku rozmixujeme, vložíme pórek, zbylou dýni a pod pokličkou vaříme 8 minut. Nakonec vmícháme obě smetany.
- 5Podáváme s knedlíčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.