Dýňová polévka s rýží a sherry
75 min.
Ingredience
- 150mililitrůVoda pitná
- 80gramůRýže loupaná
- 3špetkySůl
- 4lžíceSherry brandy
- 600mililitrůVývar drůbeží
- 3kusyPažitka
- 400gramůDýně
- 1lžičkaKmín římský
- 1lžíceMajoránka čerstvá
- 3lžíceOlej olivový
- 100gramůPórek
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1kusEstragon
- 0,5lžičkaKurkuma
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 180°C. Dužinu z dýně nakrájíme na 2 cm velké kostky a vložíme je do ohnivzdorné mísy. Smícháme římský kmín, kurkumu a nasekanou majoránku s olejem. Touto směsí dýni pokapeme. Do mísy k dýni přilijeme 150 ml vody a pokrm pečeme doměkka 35 minut.
- 2V osolené vroucí vodě uvaříme rýži podle návodu na obalu, slijeme vodu a rýži necháme okapat. Očistíme pórek, omyjeme ho a nakrájíme na tenké kroužky. Ve velkém hrnci rozpálíme máslo a na něm pórek krátce podusíme.
- 3Pečenou dýni vyjmeme z trouby a společně se šťávou ji tyčovým mixérem hladce ušleháme.
- 4Do hrnce s pórkem nalijeme drůbeží vývar, přidáme dýňové pyré, rýži a přilijeme sherry. Polévku necháme mírně probublat a podáváme s bylinkami, nejlépe s estragonem a pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 7. 5. 2017
Dýňová polévka s rýží a sherry
Výborné je do ní opražit i dýňová semínka 😉