Dýňová polévka se smetanou

35 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
20 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
568 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do horké vody si na deset minut naložíme krevety.
  • 2
    Oloupeme dýni a nakrájíme ji na měsíčky. Vydlabeme semínka a dužinu rozkrájíme na asi 2cm kostičky.
  • 3
    Do hmoždíře dáme rozdrcený česnek, šalotku, krevetovou pastu, citronovou trávu, chilli a sůl. Z krevet slijeme vodu, přidáme ke směsi a vytvoříme hrubší pastu.
  • 4
    V hrnci přivedeme vývar k varu a přidáme pastu. Řádně promícháme, dokud se nerozpustí.
  • 5
    Přidáme dýňové kousky a vaříme do změknutí.
  • 6
    Vmícháme smetanu, znovu povaříme a přidáme rybí omáčku, pepř a cukr.
  • 7
    Přidáme krevety a povaříme ještě asi 2-3 minuty do důkladného prohřátí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.