Dýňová polévka se smetanou
35 min.
Ingredience
- 450gramůDýně
- 4kusyŠalotka
- 2kusyChilli paprička
- 600mililitrůVývar slepičí
- 2lžíceOmáčka rybí
- 1lžičkaCukr krupice
- 115gramůKrevety tygří - loupané
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1kusCitronová tráva
- 600mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceKrevety sušené
- 0,5lžičkaKrevetová pasta
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
20 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
568 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do horké vody si na deset minut naložíme krevety.
- 2Oloupeme dýni a nakrájíme ji na měsíčky. Vydlabeme semínka a dužinu rozkrájíme na asi 2cm kostičky.
- 3Do hmoždíře dáme rozdrcený česnek, šalotku, krevetovou pastu, citronovou trávu, chilli a sůl. Z krevet slijeme vodu, přidáme ke směsi a vytvoříme hrubší pastu.
- 4V hrnci přivedeme vývar k varu a přidáme pastu. Řádně promícháme, dokud se nerozpustí.
- 5Přidáme dýňové kousky a vaříme do změknutí.
- 6Vmícháme smetanu, znovu povaříme a přidáme rybí omáčku, pepř a cukr.
- 7Přidáme krevety a povaříme ještě asi 2-3 minuty do důkladného prohřátí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.