Dýňové karbanátky
40 min.
Ingredience
- 1kilogramDýně
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 200gramůSýr balkánský
- 6gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 100gramůStrouhanka
- 100gramůMouka polohrubá
- 3decilitryOlej rostlinný
- 2kusyBrambory vařené
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
41 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Dýni dobře očistíme, rozkrájíme na kousky a poté rozmixujeme nahrubo. Osolíme a 1 hodinu necháme odstát.
- 2Mezitím v míse rozšleháme vajíčka, dýňovou hmotu scedíme a vsypeme k vajíčkům. Přidáme strouhaný balkánský sýr, tvrdý sýr, strouhanku, uvařené rozmačkané brambory a ochutíme. Důkladně prohněteme dohladka, podle potřeby zahustíme moukou, nesmí se lepit na ruce. Vytvarujeme menší karbanátky, které osmažíme dozlatova na pánvi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.