Dýňové kari
75 min.
Ingredience
- 800gramůDýně
- 4stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 100gramůCeler řapíkatý
- 2kusyChilli paprička
- 100gramůPaprika červená
- 600gramůMaso mleté - mix
- 5gramůKari koření
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 100gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 400gramůFazole červené sterilované
- 200mililitrůVíno bílé
- 9gramůSůl
- 2gramyAnýz mletý
- 60mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
790 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
52 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
11 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Dýně oloupeme, z dužniny odstraníme semena a nakrájíme ji na kostičky. Česnek a cibuli nasekáme. Řapíkatý celer pokrájíme na kousky. Z chilli papričky odstraníme semínka a také ji nasekáme, papriku nakrájíme na kostičky.
- 2Ve velkém kastrolu rozpálíme olej, přisypeme cibuli nadrobno a necháme zpěnit. Přidáme maso a orestujeme je (stále mícháme, aby se nespojovalo a zůstalo drobivé). K dobře orestovanému masu přidáme kari, loupaná rajčata a necháme 15 minut dusit. Do tohoto základu přidáme nakrájenou dýni, kukuřici, kousky řapíkatého celeru, fazole i s nálevem, papriku na kostičky a nasekaný česnek a chilli papričku. Zalijeme vínem a vše necháme společně povařit dalších 15 minut. Hotové dýňové kari ochutíme solí a drceným anýzem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.