Dýňové kari

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
790 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
52 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
11 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýně oloupeme, z dužniny odstraníme semena a nakrájíme ji na kostičky. Česnek a cibuli nasekáme. Řapíkatý celer pokrájíme na kousky. Z chilli papričky odstraníme semínka a také ji nasekáme, papriku nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Ve velkém kastrolu rozpálíme olej, přisypeme cibuli nadrobno a necháme zpěnit. Přidáme maso a orestujeme je (stále mícháme, aby se nespojovalo a zůstalo drobivé). K dobře orestovanému masu přidáme kari, loupaná rajčata a necháme 15 minut dusit. Do tohoto základu přidáme nakrájenou dýni, kukuřici, kousky řapíkatého celeru, fazole i s nálevem, papriku na kostičky a nasekaný česnek a chilli papričku. Zalijeme vínem a vše necháme společně povařit dalších 15 minut. Hotové dýňové kari ochutíme solí a drceným anýzem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.