Dýňové noky s bylinkovým máslem
135 min.
Ingredience
- 500gramůDýně
- 190gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůSýr Parmezán
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůMáslo bylinkové
- 20gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
21 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Dýni nakrájíme na kusy, odstraníme semena a vnitřní měkkou část, dužninu se slupkou pečeme asi 1 1/4 hodiny doměkka. Necháme ji mírně vychladnout, potom dužninu seškrábneme ze slupky a dáme ji do velké mísy. Do mísy prosejeme mouku, přidáme polovinu nastrouhaného parmezánu, vejce a trochu pepře. Suroviny nejprve promícháme v míse a potom těsto zlehka hněteme na pomoučeném válu asi 2 minuty,
- 2až je hladké.
- 3Těsto rozdělíme na poloviny a utvoříme z nich válečky dlouhé asi 40 cm. Každý váleček rozdělíme na 16 dilů. Dílky upravíme do tvaru oválků a oválky přitiskneme zadní stranou vidličky na vál, až se na nich utvoří prohlubně.
- 4Noky vaříme ve slané vodě asi 2 minuty, dokud nevyplavou k povrchu. Potom je vyjmeme naběračkou s otvory a udržujeme teplé.
- 5Bylinkové máslo rozehřejeme v hrnci, přidáme noky, rozdělíme na talíře, pokapeme bylinkovým máslem a posypeme zbylým parmazánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.