Dýňové noky s bylinkovým máslem

135 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
21 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýni nakrájíme na kusy, odstraníme semena a vnitřní měkkou část, dužninu se slupkou pečeme asi 1 1/4 hodiny doměkka. Necháme ji mírně vychladnout, potom dužninu seškrábneme ze slupky a dáme ji do velké mísy. Do mísy prosejeme mouku, přidáme polovinu nastrouhaného parmezánu, vejce a trochu pepře. Suroviny nejprve promícháme v míse a potom těsto zlehka hněteme na pomoučeném válu asi 2 minuty,
  • 2
    až je hladké.
  • 3
    Těsto rozdělíme na poloviny a utvoříme z nich válečky dlouhé asi 40 cm. Každý váleček rozdělíme na 16 dilů. Dílky upravíme do tvaru oválků a oválky přitiskneme zadní stranou vidličky na vál, až se na nich utvoří prohlubně.
  • 4
    Noky vaříme ve slané vodě asi 2 minuty, dokud nevyplavou k povrchu. Potom je vyjmeme naběračkou s otvory a udržujeme teplé.
  • 5
    Bylinkové máslo rozehřejeme v hrnci, přidáme noky, rozdělíme na talíře, pokapeme bylinkovým máslem a posypeme zbylým parmazánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.