Dýňové plátky s kuskusem

35 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
869 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
53 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme, očistíme, nakrájíme na osminky, 5 minut blanšírujeme v osolené vroucí vodě. Poté je slijeme, necháme okapat a udržujeme v teple. Dýni omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, na pánvi s 2 lžícemi olivového oleje zprudka opečeme. Vyjmeme a uchováváme v teple.
  • 2
    Kuskus nasypeme do misky, zalijeme 400 ml zeleninového vývaru, necháme 10 minut působit, dokud se tekutina nevsákne.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme 4 lžíce olivového oleje, na kolečka nakrájenou klobásku posypanou rozmarýnem na ní opečeme.
  • 4
    Na připravené talíře rozdělíme kuskus, navrch klademe opečené dýňové plátky, cibuli a kousky klobásy. Před podáváním pokrm opepříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.