Dýňové plátky s kuskusem
35 min.
Ingredience
- 2kusyCibule červená
- 400gramůDýně
- 7lžicOlej olivový
- 200gramůKuskus
- 400gramůKlobása Chorizo
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400mililitrůVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
869 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
53 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, očistíme, nakrájíme na osminky, 5 minut blanšírujeme v osolené vroucí vodě. Poté je slijeme, necháme okapat a udržujeme v teple. Dýni omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, na pánvi s 2 lžícemi olivového oleje zprudka opečeme. Vyjmeme a uchováváme v teple.
- 2Kuskus nasypeme do misky, zalijeme 400 ml zeleninového vývaru, necháme 10 minut působit, dokud se tekutina nevsákne.
- 3Na pánvi rozpálíme 4 lžíce olivového oleje, na kolečka nakrájenou klobásku posypanou rozmarýnem na ní opečeme.
- 4Na připravené talíře rozdělíme kuskus, navrch klademe opečené dýňové plátky, cibuli a kousky klobásy. Před podáváním pokrm opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.