Dýňové taštičky se špenátem
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 10gramůPepř černý mletý
- 500gramůDýně
- 250gramůBaby špenát
- 10gramůSůl
- 100gramůPetržel - nať
- 500gramůTěsto na pizzu
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
20 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Dýni oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a dáme do hrnce. Přidáme pokrájený listový špenát, na jemno nakrájenou cibuli, ochutíme solí a pepřem. Zalijeme studenou vodou tak, aby bylo vše ponořené a vaříme asi 20 minut do změknutí.
- 2Po uvaření přebytečnou vodu slijeme, přidáme nakrájenou petrželovou nať a vše dobře promícháme.
- 3Těsto rozválíme na tenký plát a postupně z něj pomocí většího hrnečku vykrojíme kolečka. Na každý kousek těsta dáme lžící trochu směsi. Okraje těsta pomažeme rozšlehaným vejcem, přeložíme na polovinu a pevně stlačíme k sobě.
- 4Naplněné kapsičky položíme na máslem vymazaný plech a v předehřáté troubě na 180 °C pečeme 10-12 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.