Dýňové zelí na maďarský způsob
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kilogramDýně
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaKmín celý
- 50gramůTuk
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceKopr čerstvý
- 0,06litrZakysaná smetana
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
18 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Dýni oloupeme a zbavenou semen nakrájíme na nudličky. Vložíme ji do mísy, osolíme a necháme asi 30 minut odpočinout.
- 2Na tuku zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, papriku, vymačkanou dýni, trochu vývaru, česnek, nasekaný kopr a ocet. Vše dusíme doměkka.
- 3Nakonec přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou a ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.