Dýňovo-květáková polévka se zázvorem

55 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
8 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
12 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme na jemno. Dva řapíky celeru nakrájíme na kousky. Mrkev nakrájíme na drobné kostičky. Česnek utřeme.
  • 2
    Na olivovém oleji smažíme cibuli, celer a mrkev asi 5 minut. Poté přidáme zázvor a česnek a promícháme. Ještě 2 minuty smažíme.
  • 3
    Přidáme vývar, pyré, vodu, tymián, kmín, sůl a pepř.
  • 4
    Květák nakrájíme na růžičky a také ho přidáme do polévky. Vaříme asi 30 minut doměkka.
  • 5
    Poté polévku rozmixujeme.
  • 6
    Pokud je polévka příliš hustá, můžeme přidat více vody.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.