Dýňovo-květáková polévka se zázvorem
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 0,13kusCeler řapíkatý
- 2lžíceZázvor mletý
- 3stroužkyČesnek
- 800mililitrůVývar zeleninový
- 200gramůDýňové pyré
- 250mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaTymián sušený
- 1lžičkaKmín mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusKvěták
- 1kusMrkev kořen
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
8 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
12 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na jemno. Dva řapíky celeru nakrájíme na kousky. Mrkev nakrájíme na drobné kostičky. Česnek utřeme.
- 2Na olivovém oleji smažíme cibuli, celer a mrkev asi 5 minut. Poté přidáme zázvor a česnek a promícháme. Ještě 2 minuty smažíme.
- 3Přidáme vývar, pyré, vodu, tymián, kmín, sůl a pepř.
- 4Květák nakrájíme na růžičky a také ho přidáme do polévky. Vaříme asi 30 minut doměkka.
- 5Poté polévku rozmixujeme.
- 6Pokud je polévka příliš hustá, můžeme přidat více vody.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.