Dýňovo-mrkvová polévka s rukolou

55 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou dýni osušíme a rozkrojíme na poloviny. Z dýně pomocí lžíce vydlabeme semínka, dýni oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Očistíme mrkev, brambory a cibuli. Všechnu zeleninu pokrájíme na kostky.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olej, na něm krátce orestujeme cibuli, po 2 minutách přimícháme mrkev a restujeme ješě jednu minutu. Poté přilijeme horký vývar, vložíme do něj kostky dýně a brambor. Jakmile polévka přijde k varu, snížíme teplotu, přidáme sůl, pepř a vaříme pomalu 35 minut. Občas ji promícháme.
  • 3
    Lístky rukoly a jemné lístky mladého kopru omyjeme. Když je zelenina měkká, po krátkém vychladnutí ji dohladka rozmixujeme. Kopr pokrájíme nadrobno a zamícháme do polévky, kterou případně ještě dochutíme solí i pepřem.
  • 4
    Polévku na talířích ozdobíme lístkami rukoly a hned horkou ji podáváme. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.