Dýňový bulgur s mletým hovězím masem
30 min.
Ingredience
- 90gramůHovězí maso mleté
- 50gramůBulgur
- 150gramůDýně
- 25gramůCibule
- 1špetkaRozmarýn sušený
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 5gramůOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
11 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Bulgur spaříme vroucí vodou, potom v hrnci zalijeme vodou v poměru 1:2,5 a vaříme 15 minut. Odstavíme z plotny a necháme 5 minut stát.
- 2Na pánvi na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme mleté hovězí maso, osolíme, opepříme, ochutíme worcesterem, hořčicí a rozmarýnem. Vše orestujeme.
- 3Oloupanou, jemně nakrájenou dýni orestujeme na výpeku v pánvi a promícháme s masovou směsí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.