Džem z hroznového vína

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
13126 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
72 g
Sacharidy
3240 g
Vláknina
44 g
Cukr
3067 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrozny (4 kg) dobře omyjeme, odstraníme stopky a vložíme do většího hrnce. Zasypeme je 2,5 kg cukru, promícháme, přilijeme 3 dl vody, 1 dl octa, znovu promícháme a při mírné teplotě rozvaříme na kaši.
  • 2
    Potom džem přecedíme přes husté síto nebo plátno do druhého hrnce, znovu zahřejeme, přidáme 100 g posekaných ořechů (větší kousky),
  • 3
    2 g skořice, 4 ks hřebíčků, přivedeme k varu a ihned odstavíme.
  • 4
    Horký džem nalijeme do čistých, suchých zavařovacích sklenic a uzavřeme víčky.
  • 5
    Necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.