Džem z hroznového vína
90 min.
Ingredience
- 4kusyHřebíček
- 100gramůOřechy vlašské
- 3decilitryVoda pitná
- 4kilogramyHroznové víno
- 1decilitrOcet kvasný lihový
- 2gramySkořice mletá
- 2,5kilogramyCukr krupice
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
13126 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
72 g
Sacharidy
3240 g
Vláknina
44 g
Cukr
3067 g
Postup přípravy
- 1Hrozny (4 kg) dobře omyjeme, odstraníme stopky a vložíme do většího hrnce. Zasypeme je 2,5 kg cukru, promícháme, přilijeme 3 dl vody, 1 dl octa, znovu promícháme a při mírné teplotě rozvaříme na kaši.
- 2Potom džem přecedíme přes husté síto nebo plátno do druhého hrnce, znovu zahřejeme, přidáme 100 g posekaných ořechů (větší kousky),
- 32 g skořice, 4 ks hřebíčků, přivedeme k varu a ihned odstavíme.
- 4Horký džem nalijeme do čistých, suchých zavařovacích sklenic a uzavřeme víčky.
- 5Necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.