Džgance s tvarohem
45 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 30gramůSádlo škvařené
- 600gramůBrambory
- 2kusyCibule
- 2lžícePšeničná krupice
- 30gramůMáslo čerstvé
- 400gramůTvaroh jemný
- 50gramůSlanina vepřová
- 2litryVoda pitná
- 1šálekMléko polotučné
- 2lžíceTuk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
22 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě. Když jsou uvařené, scedíme je a rozmačkáme. Přidáme máslo a horké mléko, přisypeme krupici, kterou vtlačíme do brambor, přiklopíme a necháme spařit.
- 2Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme k bramborám a vypracujeme hustou kaši, ze které vykrajujeme lžící malé kousky, které smažíme na rozpáleném tuku.
- 3Usmažené džgance posypeme tvarohem a rozškvařenou nakrájenou slaninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.