Džuveč s houbami
85 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 500gramůVepřová plec
- 250gramůHouby čerstvé
- 650gramůRýže loupaná
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceOlej stolní
- 1kusČesnek
- 2lžíceKopr čerstvý
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 3šálkyVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
831 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
27 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso rozkrájíme na kostičky a opečeme na oleji. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, podusíme, podlijeme třemi šálky horké vody a dusíme dále.
- 2Očištěné houby nakrájíme na kousky a přidáme k masu.
- 3Když je maso měkké, vložíme do hrnce propláchnutou rýži a stroužky česneku. Nakonec přimícháme lžíci protlaku, podle chuti sůl a dusíme do měkka.
- 4Pokrm podáváme horký, posypaný nasekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.