Džuveč z rýže
110 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2šálkyRýže loupaná
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVejce slepičí
- 400gramůSkopová plec
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
37 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli podusíme na oleji, přidáme omyté, na kousky nakrájené maso, osolíme, opepříme a opečeme. Mírně podlijeme a dusíme doměkka.
- 2Propláchnutou rýži dáme do osolené vody, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Ocedíme ji a přidáme k masu. Vše promícháme, zalijeme smetanou s rozkvedlanými, osolenými vejci, přidáme papriku a zapečeme v troubě dočervena.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.