Džuveč ze skopového masa s bramborami
80 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1kilogramBrambory
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 500gramůSkopová plec
- 2kusyVejce slepičí
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
45 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na polovině dávky sádla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme omyté, nadrobno nakrájené maso, zbytek sádla, osolíme a okořeníme pepřem a paprikou. Maso opečeme dočervena, mírně podlijeme a dusíme téměř doměkka.
- 2Potom přidáme oloupané brambory nakrájené na kostky, osolíme, zamícháme a dáme zapéci do trouby.
- 3Před koncem pečení pokrm zalijeme osolenou kyselou smetanou smíchanou s vejci a dopečeme dočervena.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.