Džuveč ze srnčí plece
105 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 700gramůSrnčí plec
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 200gramůRajčata
- 150gramůBrambory
- 200gramůRýže dušená
- 50gramůKřen
- 1lžičkaSůl
- 4kusyNové koření celé
- 100gramůHouby nakládané
- 100gramůKečup
- 1200mililitrůVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
710 kcal
Bílkoviny
78 g
Tuky
31 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou srnčí plec nakrájíme na kostky.
- 2Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova v kastrolu na oleji, vložíme maso, osolíme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
- 3Potom přidáme rajčatový protlak, nové koření, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, očištěné, na plátky nakrájené nakládané hříbky a oloupané, na kostky nakrájené brambory. Vše společně dusíme.
- 4Když jsou brambory měkké, přidáme vařenou rýži a promícháme.
- 5Pokrm podáváme posypaný nastrouhaným křenem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.