Empanadas s náplní z klobásy chorizo
100 min.
Ingredience
- 3lžíceOlivy nakládané
- 80mililitrůVíno bílé
- 100gramůKlobása Chorizo
- 1kusPaprika červená
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůMáslo čerstvé
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
48 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
3 g
Cukr
939 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme přepuštěné máslo. Pro přípravu 30 g přepuštěného másla potřebujeme asi 110 g čerstvého másla. Čerstvé máslo nakrájíme na kousky a vložíme do menší pánve, kterou dáme do hrnce do vodní lázně. Vaříme za občasného míchání na mírném ohni, dokud se nevypaří zbytečná tekutina, tedy asi 30 minut. Průběžně sbíráme vzniklou pěnu. Poté máslo přecedíme přes jemné plátno a nalijeme do uzavíratelné skleničky. Když vychladne, skleničku uzavřeme víčkem a dáme máslo vychladit do ledničky.
- 2Čerstvé máslo a 30 g přepuštěného másla spolu s vínem a 80 ml vody v hrnci rozehřejeme, ale nevaříme. Po odstavení hrnce ze sporáku přimícháme mouku a špetku soli. Těsto důkladně promícháme a přikryté necháme 2 hodiny chladit.
- 3Olivy plněné papričkami nakrájíme na kolečka, klobásu a papriku zbavenou semínek nakrájíme na drobné kostky. Přidáme špetku pepře a promícháme.
- 4Z plátu vyváleného těsta vypichujeme kolečka o průměru 8-10 cm, na půlku kolečka vždy klademe náplň a pak přiložíme druhou půlku kolečka tak, že vzniknou taštičky. Jejich okraje k sobě pevně přitiskneme a taštičky smažíme na oleji dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.