Empanadas s pikantní náplní
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 85gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 120gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 140gramůTuňák v oleji
- 3kusyVejce slepičí
- 450gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
19 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku se špetkou soli a přidáme máslo, které s moukou rozemneme na drobenku. Vmícháme 2 rozšlehaná vejce a 5 lžic studené vody. Vše zpracujeme, těsto vytvarujeme do koule a zabalíme do fólie. Necháme asi 30 minut v chladničce.
- 2Na pánvi na rozehřátém oleji restujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli asi 5 minut. Přidáme rajčata, protlak, scezeného tuňáka a nasekanou petržel. Podle chuti osolíme a opepříme. Směs zvolna povaříme 10-12 minut a odstavíme z plotny.
- 3Připravené těsto rozválíme na plát silný 3 mm a vykrájíme z něj 24 koleček. Na každé dáme lžičku náplně, okraje potřeme vodou a kolečka přeložíme a stiskneme.
- 4Taštičky urovnáme na vymaštěný plech, potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme 25-30 minut.
- 5Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.