Empanadas s pikantní náplní

90 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
19 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku se špetkou soli a přidáme máslo, které s moukou rozemneme na drobenku. Vmícháme 2 rozšlehaná vejce a 5 lžic studené vody. Vše zpracujeme, těsto vytvarujeme do koule a zabalíme do fólie. Necháme asi 30 minut v chladničce.
  • 2
    Na pánvi na rozehřátém oleji restujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli asi 5 minut. Přidáme rajčata, protlak, scezeného tuňáka a nasekanou petržel. Podle chuti osolíme a opepříme. Směs zvolna povaříme 10-12 minut a odstavíme z plotny.
  • 3
    Připravené těsto rozválíme na plát silný 3 mm a vykrájíme z něj 24 koleček. Na každé dáme lžičku náplně, okraje potřeme vodou a kolečka přeložíme a stiskneme.
  • 4
    Taštičky urovnáme na vymaštěný plech, potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme 25-30 minut.
  • 5
    Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.