Enchilady zeleninové
75 min.
Ingredience
- 1lžičkaCukr moučkový
- 4kusyTortilla
- 75gramůSýr Čedar
- 75gramůŠpenát listový čerstvý
- 8kusůKukuřice
- 25gramůHrášek mražený
- 1kusPaprika červená
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPórek
- 2stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3decilitryProtlak rajčatový
- 2kusyŠalotka
- 3decilitryVývar zeleninový
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
14 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Špenát blanšírujeme v horké vodě 2 minuty, poté ho necháme okapat, vytlačíme ze špenátu vodu a nakrájíme ho.
- 2Olej rozehřejeme v pánvi, přidáme kukuřičné plátky, nakrájenou papriku, hrášek, mrkev, česnek, pórek, chilli a 4 minuty smažíme. Vmícháme špenát, osolíme a opepříme.
- 3Do hrnce dáme rajčatový protlak, nasekanou šalotku, česnek, zeleninový vývar, moučkový cukr a chilli koření a vše přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- 4Čtvrtinu náplně naneseme do středu každé tortilly. Poté je srolujeme a položíme švem dolů do ohnivzdorné misky, aby byly jedna vedle druhé.
- 5Přes tortilly přelijeme omáčku a posypeme sýrem. V předehřáté troubě pečeme 20 minut při teplotě 180°C.
- 6Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.