Enchilady zeleninové

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
14 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát blanšírujeme v horké vodě 2 minuty, poté ho necháme okapat, vytlačíme ze špenátu vodu a nakrájíme ho.
  • 2
    Olej rozehřejeme v pánvi, přidáme kukuřičné plátky, nakrájenou papriku, hrášek, mrkev, česnek, pórek, chilli a 4 minuty smažíme. Vmícháme špenát, osolíme a opepříme.
  • 3
    Do hrnce dáme rajčatový protlak, nasekanou šalotku, česnek, zeleninový vývar, moučkový cukr a chilli koření a vše přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  • 4
    Čtvrtinu náplně naneseme do středu každé tortilly. Poté je srolujeme a položíme švem dolů do ohnivzdorné misky, aby byly jedna vedle druhé.
  • 5
    Přes tortilly přelijeme omáčku a posypeme sýrem. V předehřáté troubě pečeme 20 minut při teplotě 180°C.
  • 6
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.