Escabeche

30 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
29 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybí filety poprášíme kořeněnou moukou.
  • 2
    Na větší pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a po várkách usmažíme ryby z obou stran. Vyjmeme z pánve a poklademe vedle sebe na dno nekovové nádoby.
  • 3
    Ve stejné pánvi rozpálíme zbytek oleje, přidáme na kroužky nakrájenou červenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a smažíme na prudkém ohni 5 minut, dokud cibule nezměkne.
  • 4
    Přidáme tymián, římský kmín, nadrobno nasekanou šalotku a mícháme, dokud nezačne směs vonět. Přimícháme pomerančovou kůru a šťávu, víno, ocet, cukr, sůl a přivedeme k varu. Nalijeme na rybí maso, necháme vychladnout a uložíme na noc do lednice. Podáváme o pokojové teplotě. Posypeme nasekanými zelenými olivami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.