Escabeche
30 min.
Ingredience
- 1lžičkaKmín římský
- 500gramůTreska aljašská
- 2kusyTymián čerstvý
- 2kusyŠalotka
- 60mililitrůPomerančová šťáva
- 185mililitrůVíno bílé
- 185mililitrůOcet vinný
- 60gramůOlivy nakládané
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 100mililitrůOlej olivový
- 0,5lžičkaPomerančová kůra
- 0,5lžičkaCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
29 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rybí filety poprášíme kořeněnou moukou.
- 2Na větší pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a po várkách usmažíme ryby z obou stran. Vyjmeme z pánve a poklademe vedle sebe na dno nekovové nádoby.
- 3Ve stejné pánvi rozpálíme zbytek oleje, přidáme na kroužky nakrájenou červenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a smažíme na prudkém ohni 5 minut, dokud cibule nezměkne.
- 4Přidáme tymián, římský kmín, nadrobno nasekanou šalotku a mícháme, dokud nezačne směs vonět. Přimícháme pomerančovou kůru a šťávu, víno, ocet, cukr, sůl a přivedeme k varu. Nalijeme na rybí maso, necháme vychladnout a uložíme na noc do lednice. Podáváme o pokojové teplotě. Posypeme nasekanými zelenými olivami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.