Esterházyho roštěnky
75 min.
Ingredience
- 8gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 1decilitrOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůMrkev kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 30gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 2decilitryZakysaná smetana
- 50gramůPetržel kudrnka
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 500gramůHovězí roštěnka níz. peč.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
729 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
62 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Plátky z roštěnky naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Vyjmeme z pánve a uchováme v teple.
- 2Do výpeku dáme cibuli nakrájenou nadrobno a nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu. Opečeme, posypeme paprikou, podlijeme trochou vody a necháme dusit 10 minut.
- 3Zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a hladké mouky a krátce povaříme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a dosolíme.
- 4Plátky masa podáváme přelité hotovou omáčkou a ozdobené snítkou petržele.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.