Estragonová omáčka k zeleninovým nudlím
30 min.
Ingredience
- 200gramůBrambory
- 400gramůCuketa
- 10mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 3gramyMuškátový oříšek
- 125gramůMáslo čerstvé
- 10gramůEstragon
- 40gramůJíška hotová světlá
- 400gramůMrkev kořen
- 40gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
32 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory a zeleninu nastrouháme na tenké plátky, které pak nakrájíme na úzké proužky. Ty potom uvaříme v menším množství vody do křupava, poté je slijeme a vývar zachytíme. Zeleninu necháme dobře okapat. Promícháme ji s olejem, okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
- 2Zahřejeme 125 ml zeleninového vývaru, metličkou zašleháme instantní jíšku a necháme vařit 1 minutu. Máslo nakrájíme na kousky a postupně je vmícháme do omáčky. Nakonec přidáme estragon a omáčkou přelijeme zeleninové nudle.
- 3Posypeme čerstvě nastrouhaným parmazánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.