Fabada asturiana

150 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
737 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
44 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílé fazole propláchneme, necháme přes noc máčet ve vodě.
  • 2
    Do většího hrnce vložíme koleno, zalijeme vodou, aby bylo ponořené, přivedeme k varu a zvolna vaříme minimálně hodinu, dokud maso nezměkne. Necháme vychladnout, obereme od kosti a nakrájíme na 2 cm velké kousky. Litr vývaru z kolene schováme.
  • 3
    Ve větší pánvi rozpálíme olej, 5 minut na něm smažíme nasekanou slaninu, cibuli a česnek, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme fazole, uzené maso, šafrán, papriku, bobkový list a sůl. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme asi 1 hodinu, dokud fazole nezměknou.
  • 4
    Přidáme kolečka jitrnic, 5 minut povaříme, aby se prohřála, dosolíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.