Fabada asturiana
150 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůVepřové koleno uzené
- 300gramůFazole bílé
- 100gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaŠafrán
- 200gramůJitrnice domácí
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
737 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
44 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Bílé fazole propláchneme, necháme přes noc máčet ve vodě.
- 2Do většího hrnce vložíme koleno, zalijeme vodou, aby bylo ponořené, přivedeme k varu a zvolna vaříme minimálně hodinu, dokud maso nezměkne. Necháme vychladnout, obereme od kosti a nakrájíme na 2 cm velké kousky. Litr vývaru z kolene schováme.
- 3Ve větší pánvi rozpálíme olej, 5 minut na něm smažíme nasekanou slaninu, cibuli a česnek, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme fazole, uzené maso, šafrán, papriku, bobkový list a sůl. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme asi 1 hodinu, dokud fazole nezměknou.
- 4Přidáme kolečka jitrnic, 5 minut povaříme, aby se prohřála, dosolíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.