Fagottini plněné holubem s omáčkou z vína
90 min.
Ingredience
- Na náplň
- 1lžíceHrozinky
- 1kusHolub
- 80gramůBrambory
- 3lžíceCeler řapíkatý
- 5gramůTymián čerstvý
- 100mililitrůVíno červené
- 30mililitrůVíno portské
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 60gramůCibule
- 50gramůMrkev kořen
- Na omáčku
- 40gramůJátra husí
- 30gramůVíno portské
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 200gramůFenykl obecný
- Na těsto
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 5gramůSůl
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1209 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
27 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
24 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Fenykl nakrájíme a uvaříme v páře. Holuba očistíme, osolíme a opepříme. Uvaříme brambory,zeleninu nakrájíme podusíme na oleji přidáme holuba, rozinky a podlijeme červeným vínem. Vaříme 12-13 minut. Holuba vykostíme a maso umeleme; promícháme se šťávou z jeho varu a rozmačkanou bramborou; osolíme a opepříme, přidáme tymián. Zaděláme těsto a necháme ho odpočinout. Z těsta vyválíme plát a nakrájíme ho na čtverečky o straně 3 cm. Naplníme malým množstvím směsi z holuba a strany spojíme, aby vznikl balíček — fagottino. Husí játra osmahneme na horké pánvi, aby se odtučnila, a šťávu z nich zředíme portským a vroucím vývarem; rozmixujeme, aby se utvořil krém, a osolíme.
- 2Fagottini uvaříme, podáváme na vrstvě vlahého nakrájeného fenyklu ochutíme je máslem a polijeme omáčkou z portského a husích jater.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.