Fagottini s jeseterem a pórkem
70 min.
Ingredience
- 300gramůJeseter ruský
- 60gramůPetržel - nať
- 200mililitrůVíno bílé
- 30mililitrůOlej olivový
- 20gramůSůl
- 10gramůPepř černý mletý
- 6kusůPórek
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
854 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
28 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
12 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Připravíme náplň. Omyjeme plátek rybího masa. Nasekáme petrželku. V pánvi rozehřejeme olej a 3-4 minuty smažíme po obou stranách plátek rybího masa. Přilijeme bílé víno, necháme zprudka vyvařit a rybí maso osolíme a opepříme. Maso vyjmeme, nasekáme a dáme do mísy. Přidáme nasekanou petrželku, vejce a osolíme. Všechny ingredience dobře promícháme.
- 2Z mouky, 2 vajec a špetky soli připravíme vláčné těsto. Rozválíme ho na tenký plát a vykrájíme kolečka o průměru 6 cm. Doprostřed každého kolečka dáme připravenou náplň a uzavřeme.
- 3Připravíme omáčku. Pórek pokrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme máslo a kolečka pórku osmažíme, aby nezhnědla. Osolíme, opepříme a přelijeme bílým vínem. 30 minut za občasného zamíchání vaříme.
- 4V hrnci uvedeme osolenou vodu a uvaříme fagottini. Al dente scedíme, promícháme s pórkovou omáčkou a horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.