Fajitas se svíčkovou

45 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
16 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Marináda: Smícháme pomerančovou a citronovou šťávu, tequilu, nadrcený česnek, koriandr, chilli koření, mletou papriku, kmín, podle chuti sůl a pepř. Maso v marinádě několikrát obrátíme a necháme přes noc v chladničce marinovat.
  • 2
    Příloha: Smícháme rajčata, nakrájené ředkvičky, kolečka jarní cibulky, chilli papričky, koriandr a limetkovou šťávu. Zakryjeme a až do podávání necháme chladit.
  • 3
    Svíčkovou vyndáme z marinády a osušíme. Dáme ji 7-10 cm pod horký gril a grilujeme podle chuti: krvavé maso 3 minuty z každé strany, středně propečené 4 minuty a dobře propečené 5-6 minut. Přikryjeme fólií a necháme 5 minut stát.
  • 4
    Zatím ohřejeme tortilly podle návodu.
  • 5
    Maso nakrájíme na plátky, upravíme na mísu a posypeme koriandrem. Podáváme s tortillami, rajčatovou přílohou, na kostičky nakrájeným avokádem a zakysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.