Fajitas se svíčkovou
45 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí svíčková
- 8kusůTortilla
- 4gramyKoriandr čerstvý
- 1kusAvokádo
- 250gramůZakysaná smetana
- Marináda
- 40mililitrůPomerančová šťáva
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 2lžíceTequila silver
- 3stroužkyČesnek
- 4gramyKoriandr čerstvý
- 1lžíceChilli koření mleté
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1lžičkaKmín celý
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- Příloha
- 100gramůŘedkvička
- 250gramůCibulka jarní
- 20gramůChilli paprička zelená
- 4lžíceKoriandr čerstvý
- 20mililitrůLimetková šťáva
- 450gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
16 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Marináda: Smícháme pomerančovou a citronovou šťávu, tequilu, nadrcený česnek, koriandr, chilli koření, mletou papriku, kmín, podle chuti sůl a pepř. Maso v marinádě několikrát obrátíme a necháme přes noc v chladničce marinovat.
- 2Příloha: Smícháme rajčata, nakrájené ředkvičky, kolečka jarní cibulky, chilli papričky, koriandr a limetkovou šťávu. Zakryjeme a až do podávání necháme chladit.
- 3Svíčkovou vyndáme z marinády a osušíme. Dáme ji 7-10 cm pod horký gril a grilujeme podle chuti: krvavé maso 3 minuty z každé strany, středně propečené 4 minuty a dobře propečené 5-6 minut. Přikryjeme fólií a necháme 5 minut stát.
- 4Zatím ohřejeme tortilly podle návodu.
- 5Maso nakrájíme na plátky, upravíme na mísu a posypeme koriandrem. Podáváme s tortillami, rajčatovou přílohou, na kostičky nakrájeným avokádem a zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.