Falafel s tahini omáčkou
90 min.
Ingredience
- 100gramůCizrna
- 6lžicPetržel - nať
- 6lžicKoriandr čerstvý
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaKmín mletý
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1lžičkaKurkuma
- 1lžičkaČesnek sušený
- 1lžičkaNové koření mleté
- 7gramůKardamom mletý
- 100gramůTahini Pasta Eridanous Lidl
- 2lžíceCitronová šťáva
- 4lžičkyVoda pitná
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
29 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme falafely: Cizrnu, kterou jsme namočili den předem, uvaříme doměkka. Trvá to asi 40 minut.
- 2Poté ji smícháme s petrželkou, oběma koriandry, citronovou kůrou, solí, pepřem, kmínem, paprikou, kurkumou, česnekem, novým kořením, kardamomem a olivovým olejem. Rozmixujeme dohladka.
- 3Z této směsi odebíráme lžící hmotu a tvoříme z ní kuličky – na jednu kuličku spotřebujeme asi 1,5 lžíce hmoty. Pečeme 15 minut na 200 °C.
- 4Nyní si připravíme tahini omáčku: Smícháme tahini s citronovou šťávou a vodou a podle chuti osolíme.
- 5Kuličky podáváme s tahini omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.