Falešný úhoř
35 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1000gramůKapr obecný
- 2kusyŽemle tuková
- 1šálekHovězí vývar základní
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusCibule
- 1kusCitrony
- 4lžíceStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1007 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
77 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žemle nakrájíme na plátky a navlhčíme je vývarem. Vymačkáme, umeleme spolu s vykostěným rybím masem a promícháme. Oloupanou, jemně nasekanou cibuli a petrželku zpěníme na másle. Přidáme mleté maso s žemlemi, žloutky, sůl, špetku muškátového květu, citronovou šťávu a kůru. Vše dobře propracujeme. Ze směsi tvarujeme asi 1cm silná kolečka, obalíme je v rozšlehaném vejci, potom ve strouhance a smažíme na oleji na pánvi dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.