Farářovy svíčkové řezy
25 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí svíčková
- 2lžíceStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1,5lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
19 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
131 mg
Cukr
424 mg
Postup přípravy
- 1Tvrdý sýr najemno nastrouháme.
- 2Hovězí svíčkovou omyjeme studenou vodou, osušíme, naporcujeme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. Plátky masa postupně obalíme ve strouhance a vejcích rozšlehaných s pivem.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a bifteky v něm pečeme z obou stran, až jsou měkké a zlatavé. Měkké maso vyjmeme z pánve a šťávu zjemníme přimícháním másla.
- 4Maso na servírovacích talířích polijeme šťávou z pánve, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.