Farfale se žampiony, smetanou a uzeným lososem
30 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Farfalle
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
- 4stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej rostlinný
- 400gramůKysaná smetana
- 150gramůLosos uzený
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
- 4lžíceSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
13 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ve vodě osolené 0,5 lžičkou soli uvaříme těstoviny al dente, scedíme a necháme okapat. Hrnek vody z vaření těstovin odložíme k dalšímu použití.
- 2Cibulku očistíme, bílou část nakrájíme na nudličky, nať nasekáme na hrubo, oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky. Lososa nakrájíme na nudličky. Listy špenátu opláchneme a necháme okapat. Žampiony očistíme, odstraníme nožičky a hlavičky rozčtvrtíme. Sýr nastrouháme na jemno.
- 3Česnek s cibulkou v hlubším kastrolu orestujeme na rozpáleném oleji, mírně podlijeme vodou z těstovin a vaříme při nižší teplotě. Poté postupně vmícháme okapané těstoviny, lososa a zakysanou smetanu. Směs osolíme 0,25 lžičkou soli a opepříme špetkou pepře. Příliš hustou omáčku můžeme zředit vodou z těstovin. Na závěr vmícháme listy špenátu a povaříme.
- 4V mezičase na olivovém oleji orestujeme žampiony, osolíme a opepříme špetkou pepře.
- 5Těstoviny servírujeme pokladené orestovanými žampiony a posypané parmazánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.