Farfalle s cuketami a malými garnáty
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 350gramůTěstoviny Farfalle
- 250kusůGarnát obecný
- 300gramůCuketa
- 1kusŠalotka
- 60gramůPetržel - nať
- 80gramůOlej olivový
- 5gramůPepř černý celý
- 5gramůSůl
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
20 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Opereme petrželku, osušíme a nasekáme. Cukety pokrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli a šalotku, jemně pokrájíme na kolečka. Vyloupeme ocásky garnátů, odstraníme z nich černé střívko, omyjeme.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, osmažíme cibuli a šalotku. Přidáme kolečka cuket, několik minut za občasného zamíchání smažíme. Přilijeme 2 lžíce vody a při střední teplotě 6-7 minut vaříme. Přidáme ocásky garnátů a povaříme 2-3 minuty.
- 3Přidáme šafrán, který je rozmočený ve 3 lžících horké vody, sůl a čerstvě mletý pepř a při střední teplotě 3 minuty povaříme.
- 4V hrnci uvedeme do varu vodu, osolíme a dáme vařit těstoviny. Těstoviny al dente scedíme a promícháme se směsí cuket a garnátů v omáčce.
- 5Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a horký podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.