Farfalle s cuketami a malými garnáty

60 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
20 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opereme petrželku, osušíme a nasekáme. Cukety pokrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli a šalotku, jemně pokrájíme na kolečka. Vyloupeme ocásky garnátů, odstraníme z nich černé střívko, omyjeme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej, osmažíme cibuli a šalotku. Přidáme kolečka cuket, několik minut za občasného zamíchání smažíme. Přilijeme 2 lžíce vody a při střední teplotě 6-7 minut vaříme. Přidáme ocásky garnátů a povaříme 2-3 minuty.
  • 3
    Přidáme šafrán, který je rozmočený ve 3 lžících horké vody, sůl a čerstvě mletý pepř a při střední teplotě 3 minuty povaříme.
  • 4
    V hrnci uvedeme do varu vodu, osolíme a dáme vařit těstoviny. Těstoviny al dente scedíme a promícháme se směsí cuket a garnátů v omáčce.
  • 5
    Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a horký podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.