Farfalle s cuketami, sardelkami a rukolou

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
12 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sardelky omyjeme a rozevřeme, přitom odstraníme hlavu a páteř. Omyjeme i cukety, podélně je nakrájíme na 4 díly, také odstraníme žlutý pestík.
  • 2
    Rozehřejeme olej s jemně utřeným stroužkem česneku a feferonkou. Přidáme mladé cukety a restujeme 2 minuty. Rajče nakrájíme na kostičky, odstraníme semínka.
  • 3
    Na pánev přidáme sardelky a osmahneme. Hned poté přidáme rajče a omytou, osušenou a na malé kousky natrhanou rukolu. Opepříme a posypeme čerstvým, nadrobno nakrájeným oreganem.
  • 4
    Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě, na pánev nalijeme trošku vody z jejich varu a těstoviny scedíme, když jsou „al dente". Krátce je prohřejeme na pánvi, aby dobře vstřebaly všechny chutě, a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.