Farfalle s cuketami, sardelkami a rukolou
30 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 200gramůCuketa
- 50gramůRajčata
- 100gramůRukola
- 10gramůOregano čerstvé
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusFeferony
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř bílý
- 250gramůSardinka obecná
- 1stroužekČesnek
- Na těstoviny
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
12 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Sardelky omyjeme a rozevřeme, přitom odstraníme hlavu a páteř. Omyjeme i cukety, podélně je nakrájíme na 4 díly, také odstraníme žlutý pestík.
- 2Rozehřejeme olej s jemně utřeným stroužkem česneku a feferonkou. Přidáme mladé cukety a restujeme 2 minuty. Rajče nakrájíme na kostičky, odstraníme semínka.
- 3Na pánev přidáme sardelky a osmahneme. Hned poté přidáme rajče a omytou, osušenou a na malé kousky natrhanou rukolu. Opepříme a posypeme čerstvým, nadrobno nakrájeným oreganem.
- 4Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě, na pánev nalijeme trošku vody z jejich varu a těstoviny scedíme, když jsou „al dente". Krátce je prohřejeme na pánvi, aby dobře vstřebaly všechny chutě, a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.