Farfalle s dýňovo-houbovým ragú
45 min.
Ingredience
- 300gramůTěstoviny Farfalle
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 250gramůDýně
- 1kusCibulka jarní
- 50gramůOlivy černé
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůBazalka
- 80gramůSýr Parmezán
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
28 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibulky pokrájíme na tenká kolečka. Na olivovém oleji osmažíme a přidáme dýni nakrájenou na kostičky. Osolíme a na středním plameni podusíme 5 minut.
- 2Na plátky pokrájené houby přidáme na pánev. Zprudka osmažíme, podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a vaříme pod pokličkou 10 minut.
- 3Ke konci varu přidáme najemno nakrájenou zelenou část cibulky a nasekané olivy. Těstoviny vaříme ve slané vodě dle návodu na sáčku. Scedíme, přidáme k omáčce a ještě několik minut společně dovaříme a přidáme bazalku.
- 4Dle libosti posypeme nastrouhaným sýrem parmezán.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.