Farfalle s hříbky

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
797 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
30 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby důkladně očistíme a nakrájíme na větší kusy. Opláchneme petrželovou nať, otřepeme a necháme oschnout. Nakrájíme na plátky libovější slaninu, vhodíme na suchou pánev a opečeme dozlatova. Slaninu vyndáme a dáme na teplé místo.
  • 2
    Mezitím přivedeme k varu alespoň 4 l osolené vody a vhodíme farfalle, které uvaříme na skus dle návodu na obalu.
  • 3
    Na pánev s tukem ze slaniny přidáme houby a opečeme. Lehce přisolíme a opepříme. Smetanu nalijeme do hrnce za stálého míchání a mírné teploty přidáme sýr, tak aby se rozpustil. Slité a okapané těstoviny dáme hrnce, přelijeme sýrovou omáčkou, přidáme houby, v případě potřeby ještě spolu přihřejeme. Otrháme lístky petržele od stonku a nasekáme je na drobno. Rozdělíme na nahřáté talíře, navrch položíme plátky slaniny, posypeme petrželí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.