Farfalle s hříbky
40 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Farfalle
- 500gramůHříbky čerstvé
- 100gramůAnglická slanina
- 200gramůSmetana 16% (pochoutková)
- 200gramůSýr smetanový tavený 45%
- 2lžícePetržel - nať
- 4litryVoda pitná
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
797 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
30 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Houby důkladně očistíme a nakrájíme na větší kusy. Opláchneme petrželovou nať, otřepeme a necháme oschnout. Nakrájíme na plátky libovější slaninu, vhodíme na suchou pánev a opečeme dozlatova. Slaninu vyndáme a dáme na teplé místo.
- 2Mezitím přivedeme k varu alespoň 4 l osolené vody a vhodíme farfalle, které uvaříme na skus dle návodu na obalu.
- 3Na pánev s tukem ze slaniny přidáme houby a opečeme. Lehce přisolíme a opepříme. Smetanu nalijeme do hrnce za stálého míchání a mírné teploty přidáme sýr, tak aby se rozpustil. Slité a okapané těstoviny dáme hrnce, přelijeme sýrovou omáčkou, přidáme houby, v případě potřeby ještě spolu přihřejeme. Otrháme lístky petržele od stonku a nasekáme je na drobno. Rozdělíme na nahřáté talíře, navrch položíme plátky slaniny, posypeme petrželí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.