Farfalle s Nivou a bazalkou
30 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 400gramůTěstoviny Farfalle
- 3litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 250gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstBazalka
- 500mililitrůMléko polotučné
- 350gramůMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
734 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
8 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat.
- 2Oloupanou, jemně nasekanou cibuli a česnek spolu s očištěnou, na plátky nakrájenou mrkví osmahneme na rozehřátém oleji. Přilijeme mléko a rozpustíme v něm sýr. Nakonec přidáme nasekanou bazalku a vše krátce prohřejeme.
- 3Sýrovou omáčku promícháme s uvařenými těstovinami a pokrm upravíme na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.