Farfalle s pistáciovým pestem
20 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Farfalle
- 125gramůPistácie
- 4stroužkyČesnek
- 2lžíceCitronová šťáva
- 150gramůOlivy černé
- 150gramůSýr Parmezán
- 125mililitrůOlej olivový extra panenský
- 5gramůSůl
- 1lžíceNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1098 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
61 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.
- 2Česnek, pistácie, pepř, citronovou šťávu, černé olivy a parmezán mixujeme asi 30 sekund.
- 3Za chodu mixéru přiléváme tenkým praménkem olivový olej, až vznikne hladká kaše – omáčka pesto. Zamícháme ji do teplých těstovin. Porce ozdobíme hoblinkami parmezánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.