Farfalle salát s mandlovým pestem

25 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1683 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
120 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
21 g
Cukr
390 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si lahodné mandlové pesto: do mixéru dáme omyté lístky bazalky, omyté špenátové listy, nastrouhaný sýr, nadrobno pokrájený česnek, posekané oloupané mandle a olej. Směs rozmixujeme na kaši, dochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem. Konzervovaná sušená rajčata necháme z oleje odkapat, pak je nakrájíme na tenké proužky. Malou chilli červenou papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a posekáme nadrobno.Omyté cherry rajčata přepůlíme.
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu asi 2 litru vody se lžičkou soli, jakmile se vaří, nasypeme do ní těstoviny farfalle a vaříme je 10 minut al dente. Poté je scedíme, propláchneme pod studenou tekoucí vodou. Pořádně odkapené je necháme asi 5 minut pod poklicí, pak je zlehka promícháme s 1 lžicí pesta, rajčaty, papričkou, dochutíme solí a pepřem, nakonec přimícháme mozzarellu.
  • 3
    Salát ppřed podáváním necháme asi 10 minut odpočinout, aby se spojily všechny ingredience.
  • 4
    Salát podáváme teplý nebo studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.