Farfalle se slávkami a rajčatovou omáčkou
90 min.
Ingredience
- 300gramůMušle slávky
- Rajčatová omáčka
- 2lžíceOlej olivový
- 60gramůCibule
- 60gramůMrkev kořen
- 1kusChilli paprička
- 2stroužkyČesnek
- 120mililitrůVíno bílé
- 10gramůCukr krupice
- 5gramůPepř cayenský
- 60mililitrůVíno jablečné
- 60mililitrůVývar rybí
- 380gramůTěstoviny Farfalle
- 30gramůMáslo čerstvé
- 125gramůOlihně
- 125gramůFilé z aljašské tresky
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 40gramůPetržel - nať
- 200gramůMušle v nálevu
- 5gramůSůl
- 425gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
11 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omáčka: Na kostičky nakrájenou cibuli a kolečka mrkve osmažíme za stálého míchání na oleji při střední teplotě asi 10 minut, až mírně zhnědnou. Přidáme nakrájenou chilli papričku, 1 drcený česnek, rajčata, bílé víno, cukr, cayenský pepř a sůl a omáčku zvolna vaříme za občasného zamíchání asi 30 minut.
- 2V hrnci přivedeme k varu jablečné víno, rybí vývar a česnek. Přidáme zavřené očištěné slávky, hrnec máme přikrytý pokličkou a potřásáme jím při vysoké teplotě 3-5 minut. Po 3 minutách začneme vybírat otevřené slávky a odložíme. Slávky, které se po 5 minutách neotevřely, nepoužijeme. Tekutinu, ve které se slávky vařily, odložíme pro pozdější využití.
- 3Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, po uvaření je přecedíme a uchováme v teple. Rozpustíme na pánvi máslo, přidáme kroužky olihní, kostky rybího masa a krevety. Opékáme je asi 2 minuty, potom je odstavíme a udržujeme teplé. Do hotové rajčatové omáčky přidáme odložený rybí vývar s vínem, slávky, olihně, rybí filé, krevety, petrželku a mušle, podle potřeby přisolíme a opatrně prohřejeme. Na závěr do omáčky vmícháme těstoviny a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.