Farfalle se špenátem
45 min.
Ingredience
- 400gramůŠpenát listový čerstvý
- 125gramůLosos uzený
- 1hrstBazalka
- 500gramůTěstoviny Farfalle
- 2lžičkySůl
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej rostlinný
- 350mililitrůVývar slepičí
- 150gramůSýr krémový
- 1lžícePažitka
- 4lžíceMléko polotučné
- 650mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
13 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.
- 2Na oleji necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli s česnekem. Zalijeme trochou vývaru, přidáme sýr smíchaný s nasekanou pažitkou a přilijeme zbylý vývar (4 lžíce ponecháme na přípravu omáčky). Potom přidáme omytý, nasekaný špenát a dusíme pod pokličkou asi 2 minuty. Nakonec vmícháme na nudličky nakrájeného uzeného lososa a podusíme ještě 1 minutu. Ochutíme nasekanými lístky bazalky.
- 3Svaříme mléko se 4 lžícemi vývaru a tekutinu rozšleháme do pěny.
- 4Těstoviny se špenátem a lososem upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.