Farfallini s humrem

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1429 kcal
Bílkoviny
160 g
Tuky
42 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
1 g
Cukr
521 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z každého humra odstraníme žaludek, žábry, střevo, vyndáme všechno maso a z ocasní části, zbytek nakrájíme. Klepeta a nožičky rozlouskneme a vybereme z nich maso a pokrájíme. Maso dáme do misky, přidáme citronovou šťávu a nastrouhanou citronovou kůru.
  • 2
    Očistíme krunýře a dáme do trouby vysušit - na 170 stupňů Celsia.
  • 3
    Ve woku rozehřejeme 2 lžíce másla, přidáme strouhanku a smažíme 3 minuty, dokud nebude křupavá.
  • 4
    V jiné pánvi rozehřejeme zbytek másla, přidáme humří maso a ohřejeme ho. Přilijeme brandy a vaříme 3 minuty, přidáme smetanu, sůl a pepř.
  • 5
    Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme farfallini a olivový olej a vaříme je 10 minut. Poté je scedíme a rozdělíme do krunýřů. Na těstoviny položíme humří maso a posypeme nastrouhaným parmezánem a strouhankou. Tři minuty grilujeme.
  • 6
    Krunýře s náplní dáme na servírovací mísu a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.