Farfallini s humrem
55 min.
Ingredience
- 2kusyHumr
- 1kusCitrony
- 4lžíceStrouhanka
- 2lžíceBrandy peach
- 5lžicSmetana 33% (šlehačka)
- 450gramůTěstoviny konzumní
- 1lžíceOlej olivový
- 60gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 115gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1429 kcal
Bílkoviny
160 g
Tuky
42 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
1 g
Cukr
521 mg
Postup přípravy
- 1Z každého humra odstraníme žaludek, žábry, střevo, vyndáme všechno maso a z ocasní části, zbytek nakrájíme. Klepeta a nožičky rozlouskneme a vybereme z nich maso a pokrájíme. Maso dáme do misky, přidáme citronovou šťávu a nastrouhanou citronovou kůru.
- 2Očistíme krunýře a dáme do trouby vysušit - na 170 stupňů Celsia.
- 3Ve woku rozehřejeme 2 lžíce másla, přidáme strouhanku a smažíme 3 minuty, dokud nebude křupavá.
- 4V jiné pánvi rozehřejeme zbytek másla, přidáme humří maso a ohřejeme ho. Přilijeme brandy a vaříme 3 minuty, přidáme smetanu, sůl a pepř.
- 5Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme farfallini a olivový olej a vaříme je 10 minut. Poté je scedíme a rozdělíme do krunýřů. Na těstoviny položíme humří maso a posypeme nastrouhaným parmezánem a strouhankou. Tři minuty grilujeme.
- 6Krunýře s náplní dáme na servírovací mísu a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.