Fáš z rybího masa s řapíkatým celerem, mrkví a pikantní rajčatovou omáčkou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
42 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybí maso uvaříme nebo upečeme (lze použít také ořezy), odstraníme všechny kosti. Na jemno rozemeleme, přemístíme do mísy, přidáme žloutky, kardamom, mletý kmín, koriandr, škrob, přilijeme smetanu a ochutíme solí i bílým pepřem. Můžeme zakápnout citronovou šťávou, důkladně promícháme a propracujeme.
  • 2
    Mrkev očistíme, oškrábeme a rozkrojíme na cca 8 špalíčků o délce 8 - 10cm. Na stejné klínky nakrájíme i řapíkatý celer. Prsty namočíme ve vodě, konce zeleninových špalíčků obalíme ve směsi rybího masa a vytvoříme válečky. V pánvi mírně rozpálíme olej a paličky na něm ze všech stran opečeme.
  • 3
    Rajčata omyjeme, vložíme do vroucí vody, necháme projít varem a ihned zchladíme ledovou vodou. Oloupeme a vyřízneme středy, na jemno nasekáme, smícháme s nadrobno pokrájenou cibulí. Přidáme nasekaný česnek, osladíme cukrem a dochutíme nadrobno rozkrájenou bazalkou. Zakápneme olejem, několika kapkami tabasca, osolíme. Na závěr přimícháme nadrobno nasekané chilli papričky. Omáčku přelijeme do malé mističky.
  • 4
    Do středu talířů položíme vždy dvě paličky s celerem, o ně opřeme dvě paličky s mrkví. Můžeme posypat nadrobno sekaným řapíkatým celerem, podáváme s omáčkou, v níž maso namáčíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.