Fáš z rybího masa s řapíkatým celerem, mrkví a pikantní rajčatovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 3lžičkySolamyl - bramborový škrob
- 500gramůFilé rybí
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaKardamom
- 1špetkaKmín mletý
- 1špetkaKoriandr čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1kusCitrony
- 3kusyMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 200gramůRajčata
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžíceBazalka
- 50gramůChilli paprička
- 100mililitrůOlej olivový
- 0,5lžičkaTabasco
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
42 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rybí maso uvaříme nebo upečeme (lze použít také ořezy), odstraníme všechny kosti. Na jemno rozemeleme, přemístíme do mísy, přidáme žloutky, kardamom, mletý kmín, koriandr, škrob, přilijeme smetanu a ochutíme solí i bílým pepřem. Můžeme zakápnout citronovou šťávou, důkladně promícháme a propracujeme.
- 2Mrkev očistíme, oškrábeme a rozkrojíme na cca 8 špalíčků o délce 8 - 10cm. Na stejné klínky nakrájíme i řapíkatý celer. Prsty namočíme ve vodě, konce zeleninových špalíčků obalíme ve směsi rybího masa a vytvoříme válečky. V pánvi mírně rozpálíme olej a paličky na něm ze všech stran opečeme.
- 3Rajčata omyjeme, vložíme do vroucí vody, necháme projít varem a ihned zchladíme ledovou vodou. Oloupeme a vyřízneme středy, na jemno nasekáme, smícháme s nadrobno pokrájenou cibulí. Přidáme nasekaný česnek, osladíme cukrem a dochutíme nadrobno rozkrájenou bazalkou. Zakápneme olejem, několika kapkami tabasca, osolíme. Na závěr přimícháme nadrobno nasekané chilli papričky. Omáčku přelijeme do malé mističky.
- 4Do středu talířů položíme vždy dvě paličky s celerem, o ně opřeme dvě paličky s mrkví. Můžeme posypat nadrobno sekaným řapíkatým celerem, podáváme s omáčkou, v níž maso namáčíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.