Fazolačka z Nepomuk
140 min.
Ingredience
- 600gramůFazole bílé
- 3lžíceKroupy ječné
- 0,5lžíceMajoránka
- 4kusyNové koření celé
- 3špetkyPaprika mletá pálivá
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 5kusůPepř černý celý
- 2,6decilitryVoda pitná
- 400gramůChléb konzumní
- 600gramůHovězí oháňka
- 4stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 0,5lžíceSůl
- 3lžíceHusí sádlo
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1234 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
24 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
773 mg
Cukr
917 mg
Postup přípravy
- 1Den předem si namočíme do misky s 1 dl vody 3 lžíce promytých krup. Do druhé misky namočíme bílou fazoli do 5 dl vody.
- 2Druhý den si ve větším hrnci rozpálíme 3 lžíce husího sádla, na kterém zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli s rozetřeným česnekem. Přidáme fazoli, kroupy, majoránku, sůl, celý pepř, nové koření, sladkou a pálivou papriku. Vše promícháme, zalijeme 2 l vody, přidáme hovězí uzené maso (např. uzenou oháňku), zakryjeme poklicí a dusíme minimálně 2 hodiny. Maso vyjmeme, pokrájíme a vrátíme nazpět. Fazolačku s uzeným podle chuti dosolíme a podáváme k ní chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.