Fazolačka z Nepomuk

140 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1234 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
24 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
773 mg
Cukr
917 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem si namočíme do misky s 1 dl vody 3 lžíce promytých krup. Do druhé misky namočíme bílou fazoli do 5 dl vody.
  • 2
    Druhý den si ve větším hrnci rozpálíme 3 lžíce husího sádla, na kterém zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli s rozetřeným česnekem. Přidáme fazoli, kroupy, majoránku, sůl, celý pepř, nové koření, sladkou a pálivou papriku. Vše promícháme, zalijeme 2 l vody, přidáme hovězí uzené maso (např. uzenou oháňku), zakryjeme poklicí a dusíme minimálně 2 hodiny. Maso vyjmeme, pokrájíme a vrátíme nazpět. Fazolačku s uzeným podle chuti dosolíme a podáváme k ní chleba.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.